Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

Jednou nohou pryč

8. 2. 2022



To mě fakt štve, že mám (poprvé, po dvou letech) Covid, protože 3x očko a ten sajrajt mi sednul na průdušky, a zatim ne a ne pryč. A se svým hlasem bych teďka klidně mohla dabovat hororový filmy.

Na druhou stranu mám víc času na editační práci jedný cizí knihy, o který jsem už psala (říkejme jí třeba kniha "W"). A taky na focení starýho nábytku pěkně za světla.

Jinak od začátku ledna už frčím směrem dolů. Jako na klouzačce. Nebo na kole z naší Tyršovky. Zkrátka rychlojízda. Pohled upřenej v dáli. Ruce na řidítkách. Nohy na šlapkách. Ale v podstatě mám částečně sbaleno už rok. Všechny ty lapače prachu jsou dávno v krabicích, jiný v Nepotřebkách a zbytek v popelnicích. Tím jsem si "vyčistila prostor" a ušetřila práci během pravidelnýho úklidu.


Hele, a musim říct, že to beru hodně profesionálně. Ono to ani jinak nejde, páč je furt co řešit. V bytě, do kterýho se budeme stěhovat, dočasně Někdo bydlí. Já toho Někda občas obtěžuju přeměřením délky místností a zdí, abych mohla předem plánovat. Takže Někdovi odešlu zprávu a obratem přijde zpráva mně, od Někoho, kdo má jít naopak do bytu místo nás, jestli bych mohla změřit délku a šířku naší ložnice, chodby apod. Jo, fakt, takhle se to někdy sešlo ve stejnej den. Páč ono to v závěru musí bejt dokonalý Škatulata, hejbejte se! Prostě, aby to do sebe zapadlo jak puzzle. Ale protože Já, Někdo i Někoh, jsme vlastně taková jedna rodina a bydlíme ve služebních bytech, tak si vycházíme vstříc.


Pár lidí se mě ptalo, jestli už tam mám v merku nějakou práci. Za prvý - moje zkušenost praví, že je lepší, když si (placená) práce najde mě než já ji. Takže s tímhle nespěchám. Za druhý, žádnou se intenzivně hledat nechystám ještě ze dvou důvodů: A) protože chci mít dost času na aklimatizaci a na děti, který čeká nový prostředí, nový školy atd. B) chci mít dost času na psaní tý mojí knihy. Teď je to tak, že svůj čas věnuju sice skromný, ale dostačující práci, kdy všechny peníze dávám stranou, abych právě měla pak klid na výše popsaný věci. Takže takhle já se připravuju.

A to je pro dnešek asi tak nějak všecko.


Tak čaaaau a ať jste zdraví a všecko jde jak po másle!






Tweet