Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

Projektant

23. 1. 2022



Něco na sebe prozradim. Jsem projektant. I když jsem to nikdy nestudovala. Což vám asi připadá divný. Hned to vysvětlim. To máš projekt zahrada, projekt dovolená, projekt evangelizační turné, projekt kniha, projekt novej kurz, projekt blog, projekt renovace starých věcí, projekt druhá kniha, projekt prodeje starýho nábytku a maximální redukce nepotřebných věcí, který následně odnosim do Nepotřebných věcí (jo, takovej obchod fakt existuje), následně projekt třetí kniha, prostě projekt čehokoli.

Ty máš furt ňákej projekt, říká mužskej. Už je to tak. I kdybych se chtěla nudit, tak to nepůjde, páč já bych se nudit nechtěla. Takže teďka zrovna jeden z projektů, který dělám, je projekt projektu budoucího bytu. Takovej laickej(viz obrázek), nic profi, ale k ucelení a zarámování představivosti dobrý. Plánovat mě baví. A tak mám ze sebe dobrej pocit, že jsem se nekonečným klikáním dostala ve Wordu na úroveň "odstranit pozadí" u obrázku, obrázek otáčet libovolným směrem a seskládat si například obejvák. U něho jsem zamrzla, ale musim postoupit, páč času není nazbyt. Všechno se zdražuje a například truhlář, u kterýho chci objednat stůl z masivu, psal, že je to vopravdu tak - že bude muset výhledově zdražovat o cca 25 %, ale něco i o 80. Že záleží na matroši. Takže můj plán, že si všechno nakoupim v klídku až po nastěhování, je ten tam. Zdražovat se bude všude všechno a vlastně nás nemohlo potkat lepší období na stěhování než je to letošní :-/...

Horší to je s dostupností. Mám už celkem dlouhej seznam eshopů, ve kterých jsem si naivně myslela, že ledasco objednám, ale páč čtu nejdřív řádně recenze, tak se mi to k mýmu zklamání dost zredukovalo. Vyšlo mi z mýho prozatímního zkoumání jen vopravdu hrstka slušnejch, solidních eshopů, který mám v plánu využít pro koupi různých bytových doplňků. Hodlám se s váma pak podělit o podrobnosti. Plánuju na svým blogu vytvořit samostatnou kategorii o našem stěhování do Těšína, což bude zároveň i způsob, kterým se mi tenhle velkej přesun bude líp zpracovávat. Mimochodem IKEA je taky dost vybrakovaná a nový zboží bude cenově zas taky jinde než je teď. A i když se jim ceny tváří jak lenochod, tak při další návštěvě webu zas koukáš, kam popolezly.

Některý věci ale hodlám pořídit z druhý ruky, páč jednak z nich například děcka zas za pár let odrostou, nebo se mi za x let při dalším stěhování hodit nebudou, a hlavně zas ušetřim, a to je jeden z mých nejhezčích pocitů na světě :-D.

Tak čaaau! A ať vám jdou všechny projekty pěkně vod ruky!


Tweet