Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

PRVNÍ NOC V LESE

21. 8. 2023

Myslím, že to nejhorší, co se výšlapu týče, mám za sebou, kdy jsem musela včera vyjít z Ramzové na Smrk, než jsem se dostala na hřebenovku. Jdu přes Rychlebský hory.

Musím říct, že těch 13 kilo není nijak dramatických, časem jakoby mi batoh přirostl k zádům. Ale dneska už je to cítit samozřejmě víc...


Co jsem zjistila:

*že se jde s těžkým báglem nejlíp do mírnýho kopce, hůř do prudkýho a nejhůř z prudkýho. Ale třeba změním názor

*že na treku, i když jdeš sám (nebo spíš právě proto), tak se za den dáš do řeči s různýma lidma (na tykačku samozřejmě)

*že se nesmím nechat zmanipulovat větami jako "Tamhle je strašné krásná vyhlídka, tam určitě jdi, budeš mít supr fotečku," a tak dále... (paní na elektrokole)

*že přes den nemusíš tolik jíst a vlastně ani moc večer

*že v lese bylo úžasný ticho v noci (že by jak kde?)

*že se kvůli spotřebě baterky míň díváš do mobilu

*že na sebe dávám při chůzi v terénu obzvlášť velkej pozor (seš sám a když si vyvrtneš kotník, co potom?)

A ještě by se našlo víc věcí. 


Kousek od mýho tábořiště je studánka, vydatnej pramen, kde jsem se normálně umyla na divoko, páč nikde ani noha.

Večer jsem psala mužskýmu, že je to v pytli, že musím bivakovat zrovna tady, uprostřed temnýho hustýho lesa, páč přesně tomu jsem se chtěla pro začátek vyhnout. Jenže už jsem po těch 14 km byla tak hotová, že jít dál nešlo. Chtěla jsem si uvařit, a co hlavně - zabivakovat za světla. 

Tak se za mě mužskej modlil, abych se nebála. Hele a asi za 20 minut sem dorazí dvě baby v mým věku a že tu přespí! HALELUJA! No nebyla bys šťastná, ženo začátečnice?!


Nakonec jsme byly 3

Díky Bohu za to. I ony byly šťastný, že tu nebudou spát samy. To je to Boží vedení. A hned se pídily po studánce, že si jdou dát sprchu. Tak mě potěšilo, že je to v lese "normální".


Moje snídaně a ženy odcházející na svůj trek...

Dneska má sprchnout a trochu i buřina, což bude pro mě další výzva. Ale mám supr čupr nepromokavý ponožky, takže o nohy se nebojim, batoh skryju pod pláštěnku a bivak snad stihnu před.

Tak čaaaau a držte mi všechno, co se dá :-D!

Pokračování...

Tweet