Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

ZA KRAKOVEM III

6. 8. 2023

TADY je první část naší zakrakovské dovči.


KRAKOV. potíže s parkováním. nakonec u největšího místního hřbitova hodinu od centra. vopruz. ale aspoň poznáš zdejší různorodou architekturu a můžeš ocenit, že z okraje až do historického centra projedeš invalidním vozíkem jako nůž máslem, a to je nejen zajímavá zkušenost, ale i cenná recenze.

to samý pohyb v srdci města (např. jsem se bála množství kočičích hlav a kvůli tomu drncání s vozíkem, to se ale - až na pár výjimek - ukázalo být zbytečným strachem: centrum povětšinou hladké, jak dětská prdýlka).


Kraków Old town

dokonce hrad Wawel jsme dali. ovšem za předpokladu, že Ju tu a tam vyšel pár schodů. včera byl už trochu víc unavený. aby ne. měl rozhodně nárok.


Rozlehlý areál hradu Wawel

Výhled z hradu na řeku Wisłu.

KRAKOV - to ví každý - by stál za několik dní návštěvy. nejen historická část, ale i okolí s přírodními parky a zajímavými čtvrtěmi například. ale my můžeme být rádi, že jsme zvládli, co se za pár hodin zvládnout dalo♡

KRAKOV. směsice vůní. staveb. barev. barev vlasů (Jo: "už jsem viděl všechny barvy na hlavě. ještě schází modrá a oranžová.") i národů.


Rynek Główny

KRAKOV. tak snad někdy příště.



Tweet