Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

ZLATÁ RYBKA A KAŽDODENNÍ RUTINA

21. 4. 2023

Tenhle týden nás navštívil jistý "rybář". Nebylo to zničehonic. Nějakou dobu trvalo než skončila hra na kočku a na myš, kdy jsme byli po nemocnicích a já ani neměla chuť řešit nějaká "přání". O to totiž Zlaté rybce právě jde - aby plnila přání dětem. Navíc, dovedete si představit, že si můžete přát téměř COKOLI, ale může to být jen jedna jediná věc? Jistě, v pohádkách to jsou obvykle tři. Ale u Zlaté rybky i jedno přání může vydat za tři.

Protože je Zlatá rybka tak úžasný počin, zaslouží si i zde malé představení. Ta větší najdete na internetu. Třeba tento následující text vám o tom něco poví.

Jinak je Zlatá rybka ve zkratce projekt, který pomáhá vážně nemocným dětem plnit jejich sny/přání, aby se už během léčby měly na co těšit. Což je opravdu úžasné. Založili ho manželé Vlčkovi, kteří jsou označováni za jedny z největších filantropů u nás, kteří se o své jmění dělí s potřebnými♡♡.

Jak už jsem zmínila, není to vůbec jednoduché vybrat si jedno jediné přání. A Ju se tím zabývá prakticky už od operace. Protože ne děti chytají rybku, ale Zlatá rybka "chytá" děti už na oddělení♡. Zkrátka celé dlouhé měsíce je o čem přemýšlet. A pokud si myslíte, že už je vymyšleno, tak není.

Ale nejen proto jsme tu měli v týdnu milého hosta, "rybáře" od Zlaté rybky, s nímž jsme si já a Ju (resp. především Ju) povídali o různých přáních. Co je a není splnitelné atd. Tím si Ju upřesnil mantinely a může se pokračovat v dalším snění. Zlatá rybka má totiž času dost...


Prakticky každý den od chvíle, co máme vozík, vyrážíme s Ju ven. Jeho to samozřejmě mimořádně baví, když se jen "veze" :-D. A já mám takové menší každodenní posilko :-). Je to ale hrozně fajn, poněvadž probereme spoustu věcí. Skvělá příležitost k rozhovorům, ke kterým by doma nedošlo.

Včera nám tuhle rutinu zpestřila jedna skvělá žena, která narychlo zaparkovala auto u mostu, a nakonec jsme po krátké procházce všichni tři skončili ve výborné cieszynské palačinkárně. No, posuďte sami...

S Ju na hraničním mostě...

Dobroty v palačinkárně: pancake s javorovým sirupem a palačinka...

A ještě výborný boršč s propečeným krutonem plněným masem...


Je hezké, když vás znenadání něco/někdo překvapí, aby vám to udělalo krásný a pestrý jinak obyčejný den...

I když - opravdu "obyčejný"?

Mějte krásný neobyčejný víkend!


Tweet