Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

VCELKU POKLIDNÝ TÝDEN

24. 3. 2023

Ostravský les


Tak, Milovaní,

druhý blok byl hodně v pohodě. Ale mluvit tady v minulém čase není úplně přesné, protože - jak jsem se dozvěděla - bloky A budou poněkud rozložené, takže nás čekají ještě dvě jednorázové dávky (bez hospitalizace) v Ostravě, a to vždy 8. a 15. den po prvním (dvoudenním) podání.

Ano, příjemně jsem se spletla! Namísto 4 dnů hospitalizace totiž trvá blok A jen dva dny. Tzn. z pondělí na úterý kapala chemka, ale Ju pustili až ve středu, a to kvůli tomu, kdyby se mu udělalo výrazně zle, aby se rychle podaly léky. Tak jsme mohli odjet domů ve středu, namísto ve čtvrtek.

Doktorka říkala, že tento blok zvládl Ju bezvadně, což znamená bez potíží, a to především zvracecích, které u tohoto bloku bývá časté. Věřím, že je to vše díky Vašim modlitbám♡♡♡!

Víte, co to je, když Ju už více než tři týdny nezvrací?! Jak je to po více než 4 měsících neustálého zvracení osvobozující?! Taky se díky tomu mohu konečně pustit do vaření.


NÁLET NA NOTINO

Bůh mi všude, na každém místě, dává různá spočinutí; "vypínací" místečka; oddychové zašívárny, ze kterých odcházim s úsměvem a krapánek znovuobnovená. V Ostravě jsem si NAŠLA (protože jedna věc je, že vám Bůh něco někde připraví a druhá, že to musíte sami objevit a vtrhnout tam) les a už dříve v Brně Lužánky a Notino.

A za co bych běžně vysolila balík u kosmetičky radící, jaké rtěnky, make-up, pudr, krémik, krém a krémíček na ksichtíček, tak TOHLE VŠECHNO mi při poslední návštěvě v Notinu poskytla prodavačka Zuzka úplně zadarmo. V pondělí se mnou vybírala rtěnky, kdy jen tohle trvalo minimálně hodinu, a v úterý zbytek. Chtěla jsem vyloženě lepší značky, proto ten delší výběr s větším rozmyslem. O to víc si cením tamního přístupu. Zároveň věřím, že to byl pro mě dárek shůry - ta péče i ten výsledek. Tak jsem zas na dlouhou dobu vybavená :-D.

Malá ukázka :-)


PÁTEČNÍ ÚNAVA

Dneska jsem přeci jen volala do Brna. Ju dopoledne přepadla nenadálá slabost, mravenčení končetin a dušnost. Což jsou příznaky, které jsou jednak uvedeny v brožuře, a také mi dr před propustěním říkala, že nadměrná únava (ale spíše spavost) je faktor, na který máme (krom jiného) dát pozor a kdyžtak volat dřív. Když jsem ale do telefonu vše popsala, dr mě uklidnila, že vzhledem ke krátké době po podání chemky je mnou popsaný stav ještě normální a běžnou reakcí na uplybulou chemoterapii. A jen pokud by byla nějaká soustavná malátnost atd., tak volat znovu.

Já jsem si řekla, že pořád lepší volat kvůli prdu, než volat "pozdě". Alespoň díky tomu mám klid.

Také jsem dneska byla v úplně boží cieszynské kavárně, kde je to jak v knihovně v Nekonečném příběhu. Jen vás tam namísto šedivého vousatého pána přivítá vousatý milý mladík a vy si můžete vybrat mezi mnoha stylovými posezeními...

A až dopiju dnešní druhé kafe, tak vyzkouším zcela nový, dlouho očekávaný ruční vysavač na povrchy, kterým si zase trochu zjednoduším život. Alespoň v to doufám♡.


Takže celkem prima den :-).



Tweet