Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

OSMÝ DEN V OSTRAVĚ

12. 3. 2023

Nejprve pár důležitých zdravotních věcí:

*PEG se krásně zhojil, tak ani nebylo zapotřebí další sono.

*Pořád platí, že krevní obraz je každým dnem lepší a lepší.

*Ovšem od včerejšího večera Ju z dosud nezjištěné příčiny trápí horečka nad 38, kterou sráží na pár hodin Novalgin, než to zase opět vyletí nahoru. Přesto je krev OK.

*Jelikož je ale CRP (zánětlivý parametr) na stále nižších hodnotách, je tu podezření na přítomnost plísňových bakterií - jeden z velikých strašáků - které právě mohou působit horečku, ale bez zánětlivého nálezu. Takže kvůli možným plísním preventivně nasazeny antimykotika.

*Do toho u jistého zdejšího hocha přítomného na oddělení vzniklo podezření na neštovice - opět další veliké riziko pro Ju, páč se šíří vzduchem a stačí prý, že já vylezu z pokoje na chodbu... Takže, aby toho nebylo málo, Ju dnes nasadili antivirotika; preventivní protineštovičácký opatření. Pokud se zítra zjistí, že to byl u hocha místo planých neštovic jen planý poplach, tak Ju tento lék vysadí.

*Dnes jsem se dozvěděla, že mu od včerejšího večera kape hydrocortison, což jednak vysvětluje, proč mě včera večer nutil, abychom pořád mluvili o jídle a jednak to má i praktický důsledek, takže by snad mohl nabrat nějaká kila.

*Takže něco zlého je i k něčemu dobré!

*Mohli jsme odejít domů zítra, ale zatím je to velká neznámá.

*Ovšem z čistě klinického hlediska, až na občasnou únavu vypůsobenou léky, vypadá Ju v pohodě.

*Modlíme se, aby ho horečka brzy opustila! Už je to pro něj otrava celý týden furt ležet...


♡ Bůh mi dopřává tichá místa odpočinku. Místa, kam můžu zajít načerpat (viz foto). V čase klidu to zní jako banalita, v čase bouří to má vysokou hodnotu.

♡ Moje dnešní modlitba v lese: "Bože, určitě nám nevezmeš nic dobrýho, abys nám posléze nedal něco lepšího. To je naše jistota."

♡ Moje dnešní myšlenka: "V Písku bejvávalo dobře. Jenže tohle je nějakej vyšší level nebo co."

♡ Moje další dnešní myšlenka: "Nespornou výhodou skutečnosti, že jste už bydleli na tolika místech, je to, že na každém dalším najdete kus něčeho, co vám něco z těch předchozích připomíná. A tak se paradoxně všude můžete cítit tak trochu jako doma."

♡ Dnešní, asi dvouhodinová procházka, mi totiž místy připomínala trochu Píseckých hor, trochu píseckého Hřebíčku...


A to je pro dnešek asi tak vše.

Moc díky za Vaše neustálé modlitby!!

♡♡♡

(Třeba za to, ať můžem jít brzo domůůů)

Tweet