Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

RT PODRUHÉ

14. 12. 2022

Dnešní dárek ze Žluťáku


Dnešní radioterapie (RT) nešla tak hladce jako včerejší. I když ke včerejšku je třeba říct, že celý den po návratu z RT Ju zvracel snad každou hodinu. Nic jiného mu nebylo. Byla jsem ráda, že nemá třeba šílené bolesti hlavy apod., zkrátka něco, z čeho bych zase šílela i já. Akorát, že tím pádem nic nejedl, z čehož tedy dnes na Žluťáku nebyli zrovna nadšení a že by prý něco jíst měl. Alespoň ty piškoty. Anebo pít Nutridrink...

Bála jsem se, že se v noci nevyspíme, ale kupodivu celou noc byl klid.

Dnes ráno tedy modlitby, ať to vše zvládne. Neuměla jsem si to představit. Co když mu tam bude pořád špatně? A když se nesmí hýbat...? Byl poučen, že kdyby nejhůř, tak ať zamává (je tam kamera a zdravotníci hned za rohem).

A taky, že mu špatně bylo. A mával tedy tak často, že se ozařko muselo přerušit. Naštěstí nás neposlali domů, ale vedle na ošetřovnu. Tam mohl odpočívat vleže na lehátku a po nějaké době se konečně vyzvracel. Poté, jako vždycky, přišla na nejaký čas úleva a za půl hodiny to s ním zkusili znovu (mezitím vzali jiného pacienta). Čas na ošetřovně jsem věnovala hlavně tiché modlitbě a polohlasnému zpěvu křesťanských chval.

Za půl hodiny jsme Ju odvedli na ozařko a já se mezitím na ošetřovně dál věnovala tomu, čemu předtím.

A Ju to napodruhé skutečně zvládl! A jakmile skončilo ozařko, posadili ho a sundali mu masku, tak šlo zase všechno z břicha ven.

Ale to hlavní už bylo za námi.

Díky Bohu♡!

Buď je to tím, že jsem si v Těšíně odpočinula, nebo tím, co jsem tam u řeky prožila*, tak jako tak jsem víc v klidu, i když včera Ju celý den zvracel. Ale může to být i tím, že jsem předem byla informována, že je tohle "normální". No a samozřejmě i Vašimi modlitbami♡!

Nevím za co, nebo proč, jestli proto, že jsou ty Vánoce, ale Ju dostal dnes znovu mega dárek! Kdyby dostal třeba čokošku, bonbóny apod., nedivila bych se, ale tohle jsou dárky za několik stovek, tak si myslím, že je to asi díky sponzoringu. No je to neskutečně úžasné... Až na to, že z dnešního dárku vlastně moc nadšená nejsem, takže jsem nerada šla shánět baterky... No, musím přinášet vskutku veliké oběti :-》.

Ale raduju se z toho, že od dopoledne ještě nezvracel a už pomalu i něco baští, a taky ho nutím popíjet ten Nutridrink.

Díky, že se i dnes za Ju modlíte, bylo a je to znát♡!!

Tak už jen 28 ozařek!

*O tom se dočtete v budoucích článcích s názvem "Na cestě"...

Tweet