Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

POTŘETÍ TVÁŘÍ V TVÁŘ

2. 11. 2022

Milovaní, dnes jsem tedy prvně mluvila s onkologem. Jedná se o typ nádoru, který zde zatím nechci jmenovat. Doktor doslova řekl, že výsledky z laboratoře jsou zatím předběžné, doslova pak "a kladu důraz na to slovo předběžné". Jakýsi detailnější rozbor by měl být k dispozici do druhé půlky příštího týdne. Jen jsem nepochopila, zda má přinést potvrzení o tom, zda jde skutečně o tento nádor, anebo jeho typ, jelikož má více podob. Ale mám dojem, že to druhé. V podstatě se jedná o agresivní typ s tendencí metastázovat. Z toho důvodu čeká Ju množství vyšetření (některých velmi nepříjemných), která mají za cíl mimo jiné zjistit přítomnost metastáz v okolí výskytu nádoru.

Prosím, modlete se velmi za Ju, aby byl statečný a tato vyšetření dobře snášel!


Přestože nebylo snadné slyšet věty o tomto hrůzném typu nádoru, nebezpečí možných metastáz atd., netlačily se mi tentokrát do očí slzy, ale po tomto rozhovoru jsem se opět v klidu mohla vrátit k Ju na pokoj. Vím, že je to jenom díky Vašim modlitbám!!!

Vždyť to bylo potřetí za poslední 2 týdny, co mi doktor tváří v tvář sděloval děsivé zprávy. Prvně v Třinci (sdělení diagnózy), podruhé včera (zhoubný typ nádoru), potřetí dnes (předběžný stručný výčet vážných rizik)...

Milovaní, musíte vědět a být si jistí jedním: to, jak dopadla operace a následné probouzení, je JEN a JEN díky Vašemu intenzivnímu modlitebnímu nasazení a půstu, které jste v ten den obětovali!!! Doktor asi dva tři dny po operaci říkal, že je hlavně dobře, že se stav Ju nezhoršuje. Tzn. není to vůbec samozřejmost, že to takto dopadlo, ale Boží milost!!!

Ju zítra začne s profi rehabilitací. Není příliš omezený v pohybu kromě toho, že z něj má obavy díky nepříjemné bolesti/pnutí kolem krku a hlavy. Takže se hýbat moc nechce a tělo má tendenci ochabovat (námět k modlitbám, ať má silnou touhu překonat bolest a chuť se sebou hýbat! Je to důležité).

Vedle toho ho stále trápí rozmazané vidění, silné závratě, každodenní zvracení (vždy tak 1x) a pár dalších věcí, které patří k tomuto typu nádorového onemocnění i pooperačnímu výkonu, ale měly by postupně odeznívat.

Co se týká prognózy těchto nádorů, závisí na tom mnoho dalších věcí, kvůli kterým se budou dělat následující vyšetření...

Ju mi dnes popisoval, jak je vystresovaný z různých věcí, včetně: "strašně potřebuju už od rána, abych tu někoho měl a to čekání na tebe mě stresuje. Když jsem tu sám, tak třeba říkám nahlas Mami, už přijď! A tak chci, abych tu nebyl dlouho sám..."

(Dnešní foto je ze světlé chvíle během oběda. Jinak měl Ju dnes hodně unavený den a nic moc dělat nechtěl).

Děkuji Vám z celého srdce vedle modliteb i za všechny Vaše zprávy!!


Tweet