Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

POKROKY

28. 10. 2022

Milovaní, to nejdůležitější kolem Ju: Ohledně otoku v hlavě aj. se v příštích dnech bude dělat další CT, nicméně Ju už je zpět na JIPce!

VČERA. Na ARO jsem prvně po operaci mluvila s dr. Kryštofovou (neurochirurg), která Ju operovala. Byla velice pozitivní! Řekla, že operace dopadla "nadmíru dobře"!!! Krom toho odpoledne dostal Ju hlad, kdy se sestřička divila a začala se mu pomalu podávat přesnídávka. Po našem střídání mi pak psal z ARO muž, že sestra říká, jak Ju dělá veliké pokroky. Každá sebemenší dobrá zpráva je pro nás jako východ velikého slunce, které odsouvá tmu. A co je úžasné, milovaní, že toto vše je jen a jen díky Vašim modlitbám!!! Každého jednoho z Vás. A když říkám každého, tak myslím KAŽDÉHO!

DNES. Ju je tedy na JIPce. Semtam má prudké návalové bolesti hlavy a přecitlivělé tělo (vysadili mu opiáty, teď už "jen" silné léky na bolest).

Přesto máme ode dneška za úkol Ju motivovat a stimulovat k pohybu (aby sám zvedal/krčil ruce, nohy, pomalu otáčel hlavičku), dále k aktivní komunikaci (klást otázky, vyžadovat odpovědi, trénovat mysl), ke zrakové aktivitě (rozpoznávání obrázků ap.). Je totiž běžné, že je zrak rozostřený, dítěti se motá hlava atd. Pro úlevu zraku má Ju zalepené jedno oko. Zítra druhé. Také jsme ho se sestrou poprvé na chvíli otočily na bok. Dnes viděl Ju dárek od našich přátel - krabici plnou různých věcí z army shopu. Veliká radost! Děkujeme!

A další projev Boží péče o nás. Včera volal kazatelský pár z CB Brno, že nám chtějí uvařit. Když jsem se vrátila do bytu (zatímco kluci šli k Ju, takto se celý den střídáme), musela jsem znovu na kolena a se slzami vděčnosti děkovala Bohu za tu spoustu (navíc tak vynikajícího!!!) jídla. To je tak obrovská pomoc! Protože já, když se vrátím od Ju, jsem totálně vyřízená, unavená atd.

Znovu a znovu a znovu děkujeme Bohu Otci, že nám Vás dal! Jako veliký DAR, který má hodnotu života. Vaše obětavost a láska je neskutečná! (Ve volných chvílích se opakovaně vracím k Vašim zprávám, komentářům a když to řeknu jednoduše: k Vám)...

Bůh Vám žehnej a radujte se s námi z těchto malých kroků vpřed!

Tweet