Tereza Kymlová

A budete jen koukat, nebo i číst?

Už je ti teplo, děvenko?

29. 4. 2022

Jako já se musela nedávno smát tomu nadpisu ve smyslu, že Češi budou muset vyměnit kraťasy za kalhoty a tričko za svetr. Jako ne v létě, ale teďka, když je ještě celkem "zima", chápeš. NA DOMA. Jako že budou muset slevit z pohodlíčka. No já to čtu asi 2x 3x, jestli jako dobře vidim. A fakt že jo. Mám vám říct, co mám teď v deset večer na sobě, když to píšu? Fotka by byla tmavá, páč světlem se u nás doma neplejtvá. Takže pojďme na to. Ale počkat, nejdřív byste měli znát prostředí: možná víc než stoletej barák v památkový čtvrti; půlmetrový zdi; strop tři metry; přízemí; pod náma sklep. Celejch 14 let topime na 21, bohužel obvykle dýl než půl roku. Tj. zhruba od půlky až konce září (záleží na počasí), stoprocentně do konce dubna, často května a občas do začátku června. Topíme od 8 do 21h.

Teplo se sem zvenku nemá šanci jak dostat, což je hezky vidět v létě, kdy je na chodníku před barákem smažák a jakmile vkročíš do chodby, je v ní příjemnejch 20. A nejen teplo se sem nedostane, ale i jeho zdroj - slunce. Jedna strana bytu okna směr východ, druhá směr historická zástavba naproti. A pamatuj, že přízemí.

No nic. A teďka ten vohoz. Jako to víš že by se mi líbila spousta decentních nočních košilek. Ale abych utrácela za množství něčeho, co využiju na pár vyloženě horkejch letních dnů?

Takže, můj denní domácí vohoz:

JARO+PODZIM - přes den stačí triko s dlouhým rukávem (když se hejbu) a svetr nebo mikina (když se nehejbu), teplejší legíny/tepláky, dvoje ponožky (vrchní tlustý). Večer obvykle doplňuju šálou kolem krku (kdo nezná nepochopí). Takhle přesně vypadám teď, když to píšu.

LÉTO - přes den triko krátkej rukáv, tenký legíny (při vedrech kraťasy/sukně/šaty a dá se i naboso). Večer dlouhej rukáv nebo svetřík na triko.

ZIMA - to samý, co jaro+podzim. Jen mám většinou pod teplákama legíny, přes svetr Ondrovu mikinu s kapucou a místo dvou troje ponožky.

A teďka můj noční vohoz:

JARO, PODZIM, ZIMA - teplý pyžamo+teplý ponožky.

LÉTO - záleží na tom :-))


Takže takhle já si žiju.

Takže teď už je vám jasný, jak mě ten nadpis musel pobavit.

Takže teď už chápete, že se těšim do bytu v prvnim patře, kam bude svítit slunce celej den, zatímco bude prát do nízký plochý střechy nad náma.

Takže snad nebudu v létě nadávat na příšerný horko a možná si nakoupim i nový košulenky na spaní ;-).

Takže sem se těšila na levnější bydlení, ale při těch cenách se asi ocitneme tam, kde jsme byli tak možná loni no :-).


Tak čaaaau a mějte klid a nohy v teple :-D


Tweet